Динамики Blam - як обрати, щоб не помилитись?

16 вересня 2023

Як ви обираєте динаміки у машину? Маючи бюджет? Довіряєте відгукам в інтернеті? Довіряєте порадам друзів? Прислухаєтеся до порад професіоналів? Ми знаємо, що вибрати правильні динаміки дуже складно. Особливо з огляду на те, що кожен сприймає звучання музики суб'єктивно.

На наш погляд, найкращий спосіб вибрати акустику саме ту, яка подобається - це послухати її. Тому вирішили зробити серію відео, в яких ми записуватимемо в стерео звучання двох чи трьох комплектів динаміків, які або самі рекомендуємо нашим клієнтам, або які наші покупці вважають популярними.

У першому відео з цієї серії ми слухаємо два комплекти автомобільної акустики від французького виробника Blam:

Наші коментарі до цього відео.

Якщо ви звернете увагу на характеристики динаміків з обох комплектів, то побачите, що обидва мають чутливість порядку 93Db та опір 2Ом, а це говорить про те, що обидва комплекти чудово гратимуть безпосередньо від магнітоли – це буде яскраво, голосно та досить музично. При цьому дорожчий комплект буде музичнішим, хоча під час прослуховування ви почуєте, що вони звучать тихіше і начебто більш закрито. Все ж таки комплект Blam 165 RX ми частіше рекомендуємо купувати, щоб підключати до зовнішнього підсилювача, а не безпосередньо від магнітоли.

Ще можу сказати, що обидва комплекти все ж таки на любителя, Blam 165 ES взагалі іноді, на деяких музичних треках, можуть бути буквально кричущими. Навіть при прослуховуванні на стенді ви можете почути це, а в машині це буде ще більш концентровано.

У будь-якому випадку, ми сподіваємося, що наше відео допоможе вам визначитися з вибором та покупкою динаміків у нашому інтернет-магазині. І завжди раді вас бачити у нашій студії автозвуку Електросила.